Direct contact: 06 5700 5900

Aannemer vs. Prefab

Wat is het verschil?

Waarom kies je voor prefab in plaats van traditionele bouw via een aannemer?

Snelheid van Bouw:
Prefab bouwsystemen worden meestal in een fabriek geproduceerd, wat de bouwtijd op de bouwplaats aanzienlijk kan verkorten. Als snelheid van essentieel belang is, bijvoorbeeld bij uitbreidingen of renovaties met strakke deadlines, kan prefab een aantrekkelijke optie zijn.

Kostenbesparing op Lange Termijn:
Hoewel de initiële kosten voor prefab mogelijk hoger zijn, kunnen de totale kosten over de levensduur van het project lager uitvallen vanwege de snellere bouwtijd en de verminderde behoefte aan arbeid op de bouwplaats.

Consistente Kwaliteit:
Prefab bouwelementen worden onder gecontroleerde omstandigheden in de fabriek vervaardigd, wat consistentie en hoge kwaliteit bevordert. Dit kan resulteren in minder bouwfouten en een betrouwbaarder eindproduct.

Milieuvriendelijkheid:
Prefab bouwsystemen kunnen vaak leiden tot minder afval op de bouwplaats, omdat materialen efficiënter worden gebruikt in de fabriek. Bovendien kunnen sommige prefab-elementen worden hergebruikt of gerecycled.

Minder Overlast voor Omwonenden:
Omdat het grootste deel van het werk in de fabriek plaatsvindt, kan prefab bouw resulteren in minder overlast voor omwonenden omdat we er een week zijn.

Flexibiliteit in Ontwerp:
Hoewel prefab bouw vaak wordt geassocieerd met gestandaardiseerde ontwerpen, bieden veel fabrikanten en ontwikkelaars tegenwoordig een zekere mate van flexibiliteit in ontwerp, waardoor klanten keuzes hebben in materialen, lay-out en afwerkingen.

Ook in één week een extra verdieping op jouw woning?

Vul de configurator in en vraag een offerte aan.

Stel je dakopbouw samen

De vier stappen naar uw droom opbouw

voorbereidingen-opbouw
Stap 1

Voorbereiding

We zijn eruit! Jij een opbouw met de kwaliteit die het verdient en conform nieuw bouwbesluit, wij weer een leuke opdracht. Wat gaat er na akkoord gebeuren?
Met onze slimme software kunnen we ieder aspect van een gebouw uittekenen en elke bestaande bouwtekening omzetten naar de gewenste onderdelen die we in onze werkplaats zover mogelijk voorbereiden. Zo kunnen we op de bouwlocatie de opbouw heel snel realiseren en is er minder bouwafval.

opbouw-plaatsen--opbouw
Stap 2

Aan de slag

Als alles besteld is, dan is er automatisch ook een plek gereserveerd in de fabriek en dus uitzicht op een verwachte leverdatum. Het gaat nu echt beginnen, de opbouw zit volop in productie!

kraan-plaatsen--opbouw
Stap 3

Kraan & plaatsing

We schreven het al eerder, maar nu gaat het ook echt voor jou/jullie beginnen. Na alle voorbereidingen achter de schermen komen we nu echt op de locatie.

casco-opleveren--opbouw
Stap 4

Casco opleveren

U betaalt alleen het geen wat u wenst. Bent of kent u iemand die zelf “handig” is? Waarom meer betalen dan nodig.

Wat zeggen onze klanten

8139

“Dolgelukkig met het eindresultaat”

"Wij hebben bewust gekozen voor een opbouw. Lekker vertrouwd in onze eigen buurt. Opbouwinéénweek heeft ons goed geholpen, niet alleen de opbouw, maar ook de afbouw. Dank je wel Team! (leuke mensen, mogen jullie trots op zijn)"

Weezenhof Nijmegen
IMG_7894

“Great team!”

Martijn and his team have been an absolute pleasure to work with. They’ve been responsive, collaborative and very professional. The quality of work is top-notch, and they’re really kind people to top it all off. I highly recommend Opbouwinéénweek to anyone looking for a trust-worthy and professional contractor.

Area Schiphol
visual-quote-3

“Perfect, zeker aan te bevelen”

Onze opbouw was een uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. Oude dakterras bleek niet voldoende steun te geven. Niets was te gek en ook wij hebben gekozen voor volledige afbouw.

Overamstel, Amsterdam
f92f9095-6256-4029-b9ec-981323748ee8

“Uitbouw van Balkon & Dakopbouw”

Het heeft even geduurd, (Tekeningen, vergunningen, bezwaar, materialen) maar wat een tof resultaat. Opbouwineenweek.nl is ons inziens een betrouwbare aannemer. Die BBQ op ons nieuwe terras houden jullie te goed. Nogmaals bedankt voor alles.

Rustenburgerstraat, Amsterdam