Direct contact: 06 5700 5900

Meer woonruimte nodig? Ontwerp jouw dakopbouw in Huizen

Laat uw nieuwe Dakopbouw binnen één week door ons plaatsen. Vergroot je ruimte, verhoog je comfort!

Stel je dakopbouw samen
Huizen, een groeiend dorp met een voortdurende focus op stedelijke ontwikkeling, heeft zich altijd ingespannen om de beschikbare ruimte uit te breiden en meer huisvesting te bieden aan haar groeiende bevolking. Als je meer wilt weten over de recente stadsontwikkelingsplannen in Huizen die tot doel hebben de ruimte te vergroten, delen wij graag informatie over enkele van de huidige stadsontwikkelingsinitiatieven die in Huizen worden uitgevoerd.

Huizen streeft er eveneens naar om de beschikbare ruimte uit te breiden en de levenskwaliteit van haar inwoners te verhogen. Hier zijn enkele van de lopende initiatieven voor stadsontwikkeling in Huizen:

  1. Uitbreiding van de dorpskern: Huizen heeft plannen voor de uitbreiding en vernieuwing van de dorpskern om meer woonruimte te creëren en de leefomgeving te verbeteren. Dit omvat de ontwikkeling van nieuwe woongebieden en de herontwikkeling van bestaande delen van het dorp om te voldoen aan de behoeften van de groeiende bevolking.
  2. Herontwikkeling van centrale gebieden: Het centrum van Huizen wordt voortdurend gemoderniseerd om extra ruimte te bieden voor winkels, recreatie, evenementen en culturele activiteiten. Dit omvat projecten gericht op de herontwikkeling van historische gebouwen, de aanleg van groene zones en de uitbreiding van het centrum.
  3. Duurzaamheid en groene initiatieven: Huizen legt de nadruk op duurzame stadsontwikkeling en het behoud van groene ruimtes. Verschillende initiatieven zijn gericht op het behouden en uitbreiden van groene zones en parken, evenals programma's voor duurzame stadsplanning en energiezuinige woningbouw.
  4. Nieuwe woongebieden en woonprojecten: Op diverse locaties in Huizen worden nieuwe woongebieden en woonprojecten ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van de groeiende bevolking. Deze projecten variëren van appartementencomplexen tot ruim opgezette woongebieden.
  5. Bereikbaarheid: Huizen besteedt ook aandacht aan de verbetering van de bereikbaarheid, waaronder de uitbreiding van het openbaar vervoersnetwerk, de aanleg van nieuwe wegen en fietspaden, en andere maatregelen om mobiliteit te verbeteren.

Huizen blijft evolueren en groeien, met als doel het dorp aantrekkelijk te maken voor haar inwoners en bezoekers. Voor de meest actuele informatie over de stadsontwikkelingsplannen en initiatieven om meer ruimte in Huizen te creëren, is het raadzaam de website van de gemeente Huizen te raadplegen of contact op te nemen met de gemeentelijke instanties.

Ook in één week een extra verdieping op jouw woning?

Vul de configurator in en vraag een offerte aan.

Stel je dakopbouw samen

De vier stappen naar uw droom opbouw

voorbereidingen-opbouw
Stap 1

Voorbereiding

We zijn eruit! Jij een opbouw met de kwaliteit die het verdient en conform nieuw bouwbesluit, wij weer een leuke opdracht. Wat gaat er na akkoord gebeuren?
Met onze slimme software kunnen we ieder aspect van een gebouw uittekenen en elke bestaande bouwtekening omzetten naar de gewenste onderdelen die we in onze werkplaats zover mogelijk voorbereiden. Zo kunnen we op de bouwlocatie de opbouw heel snel realiseren en is er minder bouwafval.

opbouw-plaatsen--opbouw
Stap 2

Aan de slag

Als alles besteld is, dan is er automatisch ook een plek gereserveerd in de fabriek en dus uitzicht op een verwachte leverdatum. Het gaat nu echt beginnen, de opbouw zit volop in productie!

kraan-plaatsen--opbouw
Stap 3

Kraan & plaatsing

We schreven het al eerder, maar nu gaat het ook echt voor jou/jullie beginnen. Na alle voorbereidingen achter de schermen komen we nu echt op de locatie.

casco-opleveren--opbouw
Stap 4

Casco opleveren

U betaalt alleen het geen wat u wenst. Bent of kent u iemand die zelf “handig” is? Waarom meer betalen dan nodig.

Wat zeggen onze klanten

8139

“Dolgelukkig met het eindresultaat”

"Wij hebben bewust gekozen voor een opbouw. Lekker vertrouwd in onze eigen buurt. Opbouwinéénweek heeft ons goed geholpen, niet alleen de opbouw, maar ook de afbouw. Dank je wel Team! (leuke mensen, mogen jullie trots op zijn)"

Weezenhof Nijmegen
IMG_7894

“Great team!”

Martijn and his team have been an absolute pleasure to work with. They’ve been responsive, collaborative and very professional. The quality of work is top-notch, and they’re really kind people to top it all off. I highly recommend Opbouwinéénweek to anyone looking for a trust-worthy and professional contractor.

Area Schiphol
visual-quote-3

“Perfect, zeker aan te bevelen”

Onze opbouw was een uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. Oude dakterras bleek niet voldoende steun te geven. Niets was te gek en ook wij hebben gekozen voor volledige afbouw.

Overamstel, Amsterdam
f92f9095-6256-4029-b9ec-981323748ee8

“Uitbouw van Balkon & Dakopbouw”

Het heeft even geduurd, (Tekeningen, vergunningen, bezwaar, materialen) maar wat een tof resultaat. Opbouwineenweek.nl is ons inziens een betrouwbare aannemer. Die BBQ op ons nieuwe terras houden jullie te goed. Nogmaals bedankt voor alles.

Rustenburgerstraat, Amsterdam

Uw dakopbouw in Huizen

Om een vergunning voor een dakopbouw in Huizen aan te vragen, moet je contact opnemen met de gemeente en het volgende proces volgen:

Vooronderzoek en Bouwvoorschriften: Voordat je begint met het aanvragen van een vergunning, is het essentieel om een grondig vooronderzoek uit te voeren. Zorg ervoor dat je voldoet aan de specifieke bouwvoorschriften en het bestemmingsplan van Huizen voor jouw locatie. Het is raadzaam om contact op te nemen met de gemeente Huizen voor deskundig advies, vooral als er beperkingen gelden voor dakopbouwen in bepaalde wijken.

Vergunningsaanvraag: Na het voltooien van je vooronderzoek en ervoor zorgen dat je voldoet aan de vereisten, kun je een vergunningsaanvraag indienen bij de gemeente Huizen. Deze aanvraag kan zowel online als op het stadhuis worden ingediend, afhankelijk van de geldende procedures op dat moment.

Kosten: Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan de vergunningsaanvraag. De exacte kosten variëren en zijn afhankelijk van het type dakopbouw en de omvang van het project. Deze kosten moeten worden betaald bij het indienen van de aanvraag.

Beoordeling en Goedkeuring: De gemeente Huizen zal je aanvraag beoordelen en controleren of deze voldoet aan de geldende voorschriften en normen. De doorlooptijd van dit proces kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van je project.

Bouwvergunning: Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je een bouwvergunning. Dit is een formeel document dat je toestemming geeft om met de dakopbouw te beginnen.

Bouw en Inspectie: Na ontvangst van de bouwvergunning kun je starten met de daadwerkelijke bouw van de dakopbouw. Gedurende dit proces kunnen er inspecties worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het werk in overeenstemming is met de goedgekeurde plannen en de geldende bouwnormen.

Voltooiing en Eindinspectie: Zodra de dakopbouw is voltooid, moet je een eindinspectie aanvragen bij de gemeente Huizen. Hierbij wordt gecontroleerd of alles voldoet aan de verleende vergunning en de geldende bouwvoorschriften.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke vereisten en procedures kunnen variëren, afhankelijk van de aard van de dakopbouw en de locatie in Huizen. Het is daarom verstandig om direct contact op te nemen met de gemeente Huizen of hun officiële website te raadplegen voor de meest actuele informatie en richtlijnen met betrekking tot vergunningsaanvragen voor dakopbouwen.