Direct contact: 06 5700 5900

Meer woonruimte nodig? Ontwerp jouw dakopbouw in Rotterdam

Laat uw nieuwe dakopbouw binnen één week door ons plaatsen. Vergroot je ruimte, verhoog je comfort!

Stel je dakopbouw samen
Rotterdam is een bruisende stad in Nederland met een rijke geschiedenis en een moderne uitstraling. Hier zijn enkele hoogtepunten van Rotterdam, informatie over nieuwe woonwijken en woonprojecten, de bereikbaarheid en de vergroening van de stad:

Wat te Doen:

  • Moderne Architectuur: Rotterdam staat internationaal bekend om zijn avant-gardistische architectuur. Bezoek de iconische Erasmusbrug, de Kubuswoningen, en de Markthal, een overdekte markt met een indrukwekkend kunstwerk op het plafond.
  • Cultuur en Musea: De stad heeft diverse culturele instellingen, waaronder het Boijmans Van Beuningen Museum, de Kunsthal Rotterdam en het Maritiem Museum. Er zijn ook tal van theaters en muzieklocaties voor liefhebbers van kunst en cultuur.
  • Haven van Rotterdam: Rotterdam is de thuisbasis van een van de grootste havens ter wereld. Je kunt de haven verkennen tijdens een havenrondvaart om een indruk te krijgen van de havenactiviteiten en het indrukwekkende uitzicht op de skyline van Rotterdam.
  • Winkelen en Dineren: Rotterdam biedt uitstekende winkelmogelijkheden, waaronder de Koopgoot en de winkelstraten rondom de Coolsingel. Geniet van culinaire hoogstandjes in de vele restaurants langs de Oude Haven en op de Witte de Withstraat.

Nieuwe Woonwijken en Woonprojecten
:

  • Rotterdam is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe woonwijken en woonprojecten die inspelen op de groeiende behoeften van de stad. Deze projecten omvatten vaak duurzame en moderne woningen met groene ruimtes en voorzieningen voor de bewoners.

Bereikbaarheid
:

  • Rotterdam is uitstekend bereikbaar. De stad heeft een internationale luchthaven, Rotterdam The Hague Airport. Het openbaar vervoersnetwerk omvat treinen, trams, bussen en veerboten, waardoor je gemakkelijk door de stad en naar andere delen van Nederland kunt reizen. Rotterdam heeft ook uitstekende verbindingen met snelwegen, zoals de A16 en A20, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto.

Vergroening
:

  • Rotterdam is toegewijd aan vergroening en duurzaamheid. Er zijn tal van groene initiatieven, zoals groene daken, stadsparken en herbebossingsprojecten. De stad promoot milieuvriendelijk openbaar vervoer en moedigt inwoners aan om duurzame praktijken te omarmen.

Rotterdam is een stad die zowel moderniteit als geschiedenis omarmt, en het biedt een scala aan activiteiten en ervaringen voor bezoekers en bew

Ook in één week een extra verdieping op jouw woning?

Vul de configurator in en vraag een offerte aan.

Stel je dakopbouw samen

De vier stappen naar uw droom opbouw

voorbereidingen-opbouw
Stap 1

Voorbereiding

We zijn eruit! Jij een opbouw met de kwaliteit die het verdient en conform nieuw bouwbesluit, wij weer een leuke opdracht. Wat gaat er na akkoord gebeuren?
Met onze slimme software kunnen we ieder aspect van een gebouw uittekenen en elke bestaande bouwtekening omzetten naar de gewenste onderdelen die we in onze werkplaats zover mogelijk voorbereiden. Zo kunnen we op de bouwlocatie de opbouw heel snel realiseren en is er minder bouwafval.

opbouw-plaatsen--opbouw
Stap 2

Aan de slag

Als alles besteld is, dan is er automatisch ook een plek gereserveerd in de fabriek en dus uitzicht op een verwachte leverdatum. Het gaat nu echt beginnen, de opbouw zit volop in productie!

kraan-plaatsen--opbouw
Stap 3

Kraan & plaatsing

We schreven het al eerder, maar nu gaat het ook echt voor jou/jullie beginnen. Na alle voorbereidingen achter de schermen komen we nu echt op de locatie.

casco-opleveren--opbouw
Stap 4

Casco opleveren

U betaalt alleen het geen wat u wenst. Bent of kent u iemand die zelf “handig” is? Waarom meer betalen dan nodig.

Wat zeggen onze klanten

8139

“Dolgelukkig met het eindresultaat”

"Wij hebben bewust gekozen voor een opbouw. Lekker vertrouwd in onze eigen buurt. Opbouwinéénweek heeft ons goed geholpen, niet alleen de opbouw, maar ook de afbouw. Dank je wel Team! (leuke mensen, mogen jullie trots op zijn)"

Weezenhof Nijmegen
IMG_7894

“Great team!”

Martijn and his team have been an absolute pleasure to work with. They’ve been responsive, collaborative and very professional. The quality of work is top-notch, and they’re really kind people to top it all off. I highly recommend Opbouwinéénweek to anyone looking for a trust-worthy and professional contractor.

Area Schiphol
visual-quote-3

“Perfect, zeker aan te bevelen”

Onze opbouw was een uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. Oude dakterras bleek niet voldoende steun te geven. Niets was te gek en ook wij hebben gekozen voor volledige afbouw.

Overamstel, Amsterdam
f92f9095-6256-4029-b9ec-981323748ee8

“Uitbouw van Balkon & Dakopbouw”

Het heeft even geduurd, (Tekeningen, vergunningen, bezwaar, materialen) maar wat een tof resultaat. Opbouwineenweek.nl is ons inziens een betrouwbare aannemer. Die BBQ op ons nieuwe terras houden jullie te goed. Nogmaals bedankt voor alles.

Rustenburgerstraat, Amsterdam

Uw dakopbouw in Rotterdam

Om een vergunning voor een dakopbouw in Rotterdam aan te vragen, moet je contact opnemen met de gemeente en het volgende proces volgen:

Vooronderzoek en Bouwvoorschriften: Voordat je begint met het aanvragen van een vergunning, is het essentieel om een grondig vooronderzoek uit te voeren. Zorg ervoor dat je voldoet aan de specifieke bouwvoorschriften en het bestemmingsplan van Rotterdam voor jouw locatie. Het is raadzaam om contact op te nemen met de gemeente Rotterdam voor deskundig advies, vooral als er beperkingen gelden voor dakopbouwen in bepaalde wijken.

Vergunningsaanvraag: Na het voltooien van je vooronderzoek en ervoor zorgen dat je voldoet aan de vereisten, kun je een vergunningsaanvraag indienen bij de gemeente Laren. Deze aanvraag kan zowel online als op het stadhuis worden ingediend, afhankelijk van de geldende procedures op dat moment.

Kosten: Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan de vergunningsaanvraag. De exacte kosten variëren en zijn afhankelijk van het type dakopbouw en de omvang van het project. Deze kosten moeten worden betaald bij het indienen van de aanvraag.

Beoordeling en Goedkeuring: De gemeente Rotterdam zal je aanvraag beoordelen en controleren of deze voldoet aan de geldende voorschriften en normen. De doorlooptijd van dit proces kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van je project.

Bouwvergunning: Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je een bouwvergunning. Dit is een formeel document dat je toestemming geeft om met de dakopbouw te beginnen.

Bouw en Inspectie: Na ontvangst van de bouwvergunning kun je starten met de daadwerkelijke bouw van de dakopbouw. Gedurende dit proces kunnen er inspecties worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het werk in overeenstemming is met de goedgekeurde plannen en de geldende bouwnormen.

Voltooiing en Eindinspectie: Zodra de dakopbouw is voltooid, moet je een eindinspectie aanvragen bij de gemeente Rotterdam. Hierbij wordt gecontroleerd of alles voldoet aan de verleende vergunning en de geldende bouwvoorschriften.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke vereisten en procedures kunnen variëren, afhankelijk van de aard van de dakopbouw en de locatie in Rotterdam . Het is daarom verstandig om direct contact op te nemen met de gemeente Laren of hun officiële website te raadplegen voor de meest actuele informatie en richtlijnen met betrekking tot vergunningsaanvragen voor dakopbouwen.