Direct contact: 06 5700 5900

Meer woonruimte nodig? Ontwerp jouw dakopbouw in Amersfoort

Laat uw nieuwe dakopbouw binnen één week door ons plaatsen. Vergroot je ruimte, verhoog je comfort!

Stel je dakopbouw samen
Amersfoort, een historische stad met een eigentijdse flair, nodigt bezoekers en bewoners uit om te genieten van een rijke mix van cultuur, recreatie en groen. Hier zijn enkele hoogtepunten die Amersfoort tot een bijzondere plek maken.

Wat te doen:
Amersfoort is doordrenkt van geschiedenis, en dat merk je bij een wandeling door het sfeervolle centrum. De middeleeuwse binnenstad met zijn karakteristieke grachten, monumentale panden en gezellige pleinen is een ware trekpleister. Breng een bezoek aan de iconische Koppelpoort, geniet van kunst in het Mondriaanhuis of ontspan in de prachtige stadsparken. Voor cultuurliefhebbers biedt Theater De Flint een gevarieerd programma, en de vele restaurants en cafés zorgen voor een bruisende culinaire scene.


Nieuwe wijken en woonprojecten:

Amersfoort groeit gestaag, en nieuwe wijken en woonprojecten dragen bij aan de diversiteit van de stad. De wijk Vathorst is een levendig voorbeeld, waar modern wonen samengaat met groene ruimtes en moderne voorzieningen. Woonprojecten zoals "De Nieuwe Stad" in het voormalige Prodentfabriek-gebied brengen een eigentijdse vibe met creatieve bedrijven, winkels en woningen.


Bereikbaarheid:

Amersfoort ligt centraal in Nederland, waardoor het een uitstekende bereikbaarheid heeft. Het treinstation verbindt de stad met steden als Amsterdam, Utrecht en Zwolle. De snelwegen A1 en A28 zorgen voor vlotte autoverbindingen. Fietsers waarderen het uitgebreide netwerk van fietspaden, waardoor je gemakkelijk de stad en omliggende natuur kunt verkennen.


Vergroening:

Amersfoort koestert zijn groene karakter met talloze parken en groenvoorzieningen. Het Griftpark biedt een oase van rust in het hart van de stad, terwijl het natuurgebied Soesterduinen een prachtige plek is voor natuurliefhebbers. De stad zet zich in voor vergroening met initiatieven zoals het planten van bomen en het bevorderen van duurzame mobiliteit, waardoor Amersfoort een groene en leefbare omgeving blijft.


Kortom, Amersfoort combineert historische charme met moderne voorzieningen en een groene levensstijl. Of je nu geniet van culturele ontdekkingen, actief buitenleven of gewoon ontspannen in een gezellig café, Amersfoort heeft voor ieder wat wils.

Ook in één week een extra verdieping op jouw woning?

Vul de configurator in en vraag een offerte aan.

Stel je dakopbouw samen

De vier stappen naar uw droom opbouw

voorbereidingen-opbouw
Stap 1

Voorbereiding

We zijn eruit! Jij een opbouw met de kwaliteit die het verdient en conform nieuw bouwbesluit, wij weer een leuke opdracht. Wat gaat er na akkoord gebeuren?
Met onze slimme software kunnen we ieder aspect van een gebouw uittekenen en elke bestaande bouwtekening omzetten naar de gewenste onderdelen die we in onze werkplaats zover mogelijk voorbereiden. Zo kunnen we op de bouwlocatie de opbouw heel snel realiseren en is er minder bouwafval.

opbouw-plaatsen--opbouw
Stap 2

Aan de slag

Als alles besteld is, dan is er automatisch ook een plek gereserveerd in de fabriek en dus uitzicht op een verwachte leverdatum. Het gaat nu echt beginnen, de opbouw zit volop in productie!

kraan-plaatsen--opbouw
Stap 3

Kraan & plaatsing

We schreven het al eerder, maar nu gaat het ook echt voor jou/jullie beginnen. Na alle voorbereidingen achter de schermen komen we nu echt op de locatie.

casco-opleveren--opbouw
Stap 4

Casco opleveren

U betaalt alleen het geen wat u wenst. Bent of kent u iemand die zelf “handig” is? Waarom meer betalen dan nodig.

Wat zeggen onze klanten

8139

“Dolgelukkig met het eindresultaat”

"Wij hebben bewust gekozen voor een opbouw. Lekker vertrouwd in onze eigen buurt. Opbouwinéénweek heeft ons goed geholpen, niet alleen de opbouw, maar ook de afbouw. Dank je wel Team! (leuke mensen, mogen jullie trots op zijn)"

Weezenhof Nijmegen
IMG_7894

“Great team!”

Martijn and his team have been an absolute pleasure to work with. They’ve been responsive, collaborative and very professional. The quality of work is top-notch, and they’re really kind people to top it all off. I highly recommend Opbouwinéénweek to anyone looking for a trust-worthy and professional contractor.

Area Schiphol
visual-quote-3

“Perfect, zeker aan te bevelen”

Onze opbouw was een uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. Oude dakterras bleek niet voldoende steun te geven. Niets was te gek en ook wij hebben gekozen voor volledige afbouw.

Overamstel, Amsterdam
f92f9095-6256-4029-b9ec-981323748ee8

“Uitbouw van Balkon & Dakopbouw”

Het heeft even geduurd, (Tekeningen, vergunningen, bezwaar, materialen) maar wat een tof resultaat. Opbouwineenweek.nl is ons inziens een betrouwbare aannemer. Die BBQ op ons nieuwe terras houden jullie te goed. Nogmaals bedankt voor alles.

Rustenburgerstraat, Amsterdam

Uw dakopbouw in Amersfoort

Om een vergunning voor een dakopbouw in Amersfoort aan te vragen, moet je contact opnemen met de gemeente en het volgende proces volgen:

Vooronderzoek en Bouwvoorschriften: Voordat je begint met het aanvragen van een vergunning, is het essentieel om een grondig vooronderzoek uit te voeren. Zorg ervoor dat je voldoet aan de specifieke bouwvoorschriften en het bestemmingsplan van Amersfoort voor jouw locatie. Het is raadzaam om contact op te nemen met de gemeente Amersfoort voor deskundig advies, vooral als er beperkingen gelden voor dakopbouwen in bepaalde wijken.

Vergunningsaanvraag: Na het voltooien van je vooronderzoek en ervoor zorgen dat je voldoet aan de vereisten, kun je een vergunningsaanvraag indienen bij de gemeente Amersfoort. Deze aanvraag kan zowel online als op het stadhuis worden ingediend, afhankelijk van de geldende procedures op dat moment.

Kosten: Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan de vergunningsaanvraag. De exacte kosten variëren en zijn afhankelijk van het type dakopbouw en de omvang van het project. Deze kosten moeten worden betaald bij het indienen van de aanvraag.

Beoordeling en Goedkeuring: De gemeente Amersfoort zal je aanvraag beoordelen en controleren of deze voldoet aan de geldende voorschriften en normen. De doorlooptijd van dit proces kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van je project.

Bouwvergunning: Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je een bouwvergunning. Dit is een formeel document dat je toestemming geeft om met de dakopbouw te beginnen.

Bouw en Inspectie: Na ontvangst van de bouwvergunning kun je starten met de daadwerkelijke bouw van de dakopbouw. Gedurende dit proces kunnen er inspecties worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het werk in overeenstemming is met de goedgekeurde plannen en de geldende bouwnormen.

Voltooiing en Eindinspectie: Zodra de dakopbouw is voltooid, moet je een eindinspectie aanvragen bij de gemeente Amersfoort. Hierbij wordt gecontroleerd of alles voldoet aan de verleende vergunning en de geldende bouwvoorschriften.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke vereisten en procedures kunnen variëren, afhankelijk van de aard van de dakopbouw en de locatie in Amersfoort. Het is daarom verstandig om direct contact op te nemen met de gemeente Amersfoort of hun officiële website te raadplegen voor de meest actuele informatie en richtlijnen met betrekking tot vergunningsaanvragen voor dakopbouwen.