Direct contact: 06 5700 5900

Steeds meer mensen kiezen voor een dakopbouw in Almere

Laat uw nieuwe dakopbouw binnen één week door ons plaatsen, zo hoeft u uw eigen woning niet uit en scheelt het een hoop gedoe

Stel je dakopbouw samen
Stedelijk Almere creëert steeds meer ruimte. De ontwikkeling van Almere is altijd gericht geweest op het bieden van meer ruimte en woningen aan de groeiende bevolking. Als je specifiek geïnteresseerd bent in recente stadsontwikkelingsplannen in Almere om meer ruimte te creëren, kan ik je informeren over enkele van de algemene stadsontwikkelingsinitiatieven die in Almere worden uitgevoerd:

Almere 2.0: Almere heeft plannen voor grootschalige stadsuitbreiding en vernieuwing, onder de noemer "Almere 2.0". Dit omvat de ontwikkeling van nieuwe woonwijken, voorzieningen en infrastructuur om de stad aantrekkelijker en leefbaarder te maken.

Stadscentrum Almere: Het stadscentrum van Almere wordt voortdurend vernieuwd en uitgebreid om meer ruimte te bieden voor winkels, recreatie en evenementen. Dit omvat de ontwikkeling van het Floriadeterrein, dat na de Floriade Expo 2022 zal worden omgevormd tot een groene en recreatieve ruimte.

Duurzaamheid en groen: Almere streeft naar een duurzame en groene leefomgeving. Er zijn initiatieven om groene ruimtes te behouden en uit te breiden, evenals programma's voor duurzame stadsontwikkeling, zoals energiezuinige woningbouw en milieuvriendelijk openbaar vervoer.

Nieuwe wijken en woonprojecten: In verschillende delen van Almere worden nieuwe woonwijken en woonprojecten ontwikkeld om aan de groeiende vraag naar huisvesting te voldoen. Deze projecten omvatten zowel stedelijke appartementencomplexen als ruim opgezette woonwijken.

Bereikbaarheid: Verbetering van de bereikbaarheid is ook een belangrijk aspect van stadsontwikkeling in Almere. Dit omvat uitbreidingen van het openbaar vervoersnetwerk en de aanleg van nieuwe wegen en fietspaden. De specifieke projecten en initiatieven kunnen in de loop der tijd veranderen, dus het is raadzaam om de website van de gemeente Almere te raadplegen of contact op te nemen met de gemeentelijke instanties voor de meest actuele informatie over de stadsontwikkelingsplannen en initiatieven om meer ruimte in Almere te creëren.

Ook in één week een extra verdieping op jouw woning?

Vul de configurator in en vraag een offerte aan.

Stel je dakopbouw samen

De vier stappen naar uw droom opbouw

voorbereidingen-opbouw
Stap 1

Voorbereiding

We zijn eruit! Jij een opbouw met de kwaliteit die het verdient en conform nieuw bouwbesluit, wij weer een leuke opdracht. Wat gaat er na akkoord gebeuren?
Met onze slimme software kunnen we ieder aspect van een gebouw uittekenen en elke bestaande bouwtekening omzetten naar de gewenste onderdelen die we in onze werkplaats zover mogelijk voorbereiden. Zo kunnen we op de bouwlocatie de opbouw heel snel realiseren en is er minder bouwafval.

opbouw-plaatsen--opbouw
Stap 2

Aan de slag

Als alles besteld is, dan is er automatisch ook een plek gereserveerd in de fabriek en dus uitzicht op een verwachte leverdatum. Het gaat nu echt beginnen, de opbouw zit volop in productie!

kraan-plaatsen--opbouw
Stap 3

Kraan & plaatsing

We schreven het al eerder, maar nu gaat het ook echt voor jou/jullie beginnen. Na alle voorbereidingen achter de schermen komen we nu echt op de locatie.

casco-opleveren--opbouw
Stap 4

Casco opleveren

U betaalt alleen het geen wat u wenst. Bent of kent u iemand die zelf “handig” is? Waarom meer betalen dan nodig.

Wat zeggen onze klanten

8139

“Dolgelukkig met het eindresultaat”

"Wij hebben bewust gekozen voor een opbouw. Lekker vertrouwd in onze eigen buurt. Opbouwinéénweek heeft ons goed geholpen, niet alleen de opbouw, maar ook de afbouw. Dank je wel Team! (leuke mensen, mogen jullie trots op zijn)"

Weezenhof Nijmegen
IMG_7894

“Great team!”

Martijn and his team have been an absolute pleasure to work with. They’ve been responsive, collaborative and very professional. The quality of work is top-notch, and they’re really kind people to top it all off. I highly recommend Opbouwinéénweek to anyone looking for a trust-worthy and professional contractor.

Area Schiphol
visual-quote-3

“Perfect, zeker aan te bevelen”

Onze opbouw was een uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. Oude dakterras bleek niet voldoende steun te geven. Niets was te gek en ook wij hebben gekozen voor volledige afbouw.

Overamstel, Amsterdam
f92f9095-6256-4029-b9ec-981323748ee8

“Uitbouw van Balkon & Dakopbouw”

Het heeft even geduurd, (Tekeningen, vergunningen, bezwaar, materialen) maar wat een tof resultaat. Opbouwineenweek.nl is ons inziens een betrouwbare aannemer. Die BBQ op ons nieuwe terras houden jullie te goed. Nogmaals bedankt voor alles.

Rustenburgerstraat, Amsterdam

Uw dakopbouw in Almere

Om een vergunning voor een dakopbouw in Almere aan te vragen, moet je contact opnemen met de gemeente Almere en het volgende proces volgen:

1. Vooronderzoek: Voordat je een vergunning aanvraagt, is het verstandig om te onderzoeken of je aan de plaatselijke bouwvoorschriften voldoet. Raadpleeg het bestemmingsplan voor je specifieke locatie en neem contact op met de gemeente Almere voor advies. Het kan zijn dat er bepaalde restricties gelden voor dakopbouwen in bepaalde wijken. Bouwtekeningen en documentatie: Om een vergunning aan te vragen, moet je gedetailleerde bouwtekeningen en documentatie verstrekken. Deze tekeningen moeten voldoen aan de eisen van de gemeente Almere en eventuele landelijke bouwnormen. Link test

2. Vergunningsaanvraag: Als je zeker weet dat je aan de plaatselijke voorschriften voldoet en je hebt alle benodigde documentatie, kun je een vergunningsaanvraag indienen bij de gemeente Almere. Dit kan online of op het stadhuis, afhankelijk van de procedure die op dat moment geldt.

3. Vergoeding: Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan de vergunningsaanvraag. De exacte kosten variëren en zijn afhankelijk van het type dakopbouw en de omvang van het project.

4. Beoordeling en goedkeuring: De gemeente Almere zal je aanvraag beoordelen. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de complexiteit van het project. Ze zullen controleren of je plannen voldoen aan de geldende voorschriften en normen.

5. Bouwvergunning: Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je een bouwvergunning. Dit is een formeel document dat je toestemming geeft om met de dakopbouw te beginnen.

6. Bouw en inspectie: Nadat je de vergunning hebt ontvangen, kun je beginnen met de bouw van de dakopbouw. Tijdens het bouwproces kunnen er inspecties worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het werk overeenkomt met de goedgekeurde plannen en de bouwnormen.

7. Voltooiing en eindinspectie: Zodra de dakopbouw is voltooid, moet je een eindinspectie aanvragen bij de gemeente Almere. Als alles in overeenstemming is met de vergunning en de bouwvoorschriften, wordt het project goedgekeurd. Houd er rekening mee dat de specifieke vereisten en procedures kunnen variëren, afhankelijk van de aard van de dakopbouw en de locatie in Almere. Het is daarom verstandig om rechtstreeks contact op te nemen met de gemeente Almere of hun website te raadplegen voor actuele informatie en richtlijnen met betrekking tot vergunningsaanvragen voor dakopbouwen.